top of page
Ilke Poelman Mastered by Ilke.jpg

Ilke Poelman

Founder en Fotograaf bij ILKE POELMAN PHOTOGRAPHY
& Coach en Educator bij MASTERED BY ILKE

Een beetje over mij...

Met een fotostudio dat volledig volboekt zit, met nog meer dan 300 mensen op de wachtlijst om gefotografeerd te worden, omzetten van meer dan €2500 per shoot en uitschieters tot meer dan €6000, en de ene lovende review na de andere, durf ik met vertrouwen zeggen dat ik perfect weet hoe je een fotografiezaak winstgevend kan runnen.

Maar al te vaak hoor ik (beginnende) fotografen zeggen dat het een harde wereld is, waar je geluk moet hebben om hier een (bij)beroep van te kunnen maken. They couldn't be more wrong! De fotografiesector is een wondermooie wereld waarin er ruimte is voor ieders creativiteit en visie op de wereld. Jouw visie is wat jou uniek maakt, en wat je dus doet onderscheiden van al de rest.

Met de juiste mindset en strategie, en de wil om te blijven verbeteren, kan elke fotograaf hetzelfde verwezenlijken als ik. Droom jij er van om van jouw hobby jouw bijberoep, of zelfs fulltime verdienste te maken? Of ben je al een tijdje aan het ploeteren als bijberoeper en zie je door het bos de bomen niet meer om jouw bijberoep hogerop te tillen naar een fulltime beroep? Of sta je op de rand van de afgrond als zelfstandige, en heb je NU hulp nodig om het zinkende schip te redden?

Dan kan ik je in ieder geval gerust stellen: je bent op de juiste plaats! Met mijn kennis en knowhow, ben ik alvast klaar om jouw leven voorgoed te veranderen. Ik kan niet wachten om jou al mijn kennis en inzichten over te dragen en jou een liefdevolle stamp onder de kont te geven die je nodig hebt om je in de juiste richting te krijgen. Want echt alles is mogelijk, als je je schouders er maar onder zet.

 

Are you with me?

Wil je met je eigen ogen lezen welke weg ik afgelegd heb? Bekijk dan gerust mijn eigen tijdlijn hieronder! Ik neem je heel graag mee doorheen mijn traject.

Ilke Poelman fotografiecoach.jpg

If dreams don't scare you,
they aren't big enough!

Mijn tijdlijn

2019

Het slaapkamertje dat ik thuis ombouwde tot studio, dat ik maar twee maandagen op een maand ter beschikking had, belemmerde mijn groei. In juni 2019 nam ik daarom de grote, beangstigende sprong om een studioruimte te gaan huren. De tweede beste beslissing die ik nam. Ondertussen bleef ik bijleren over business, en bleef ik mijn eigen bijberoep fine-tunen. Ik sloot 2019 af met een omzet van 26.400 EUR

December 2018

Nadat ik weken werk gestoken had in de basis van mijn business, had ik in november 2018 mijn allereerste volledig betalende klant, en draaide ik een omzet van 1.450 EUR op die betreffende shoot. Ik focuste mij op het uitbouwen van mijn marketingstrategie, en bouwde met vertrouwen verder aan mijn shoot-ervaring zodat ik mijn klanten de best mogelijke service en producten kon afleveren.

Zomer 2018

In de zomer van 2018 deed ik mijn eerste boudoir fotoshoot. Ik wist meteen dat dit 'mijn niche' zou worden. Opnieuw was mijn honger naar meer skillsets onverzadigbaar. Ik kwam voor het eerst in contact met In Person Sales (IPS). Voor het eerst werkte ik ook aan de business-kant van mijn fotografie-reis. Ik besloot een btw-nummer aan te vragen in bijberoep, en deed vervolgens een aantal portfolioshoots om toe te passen wat ik geleerd had. Hier verdiende ik mijn eerste 500EUR mee op één portfolioshoot!

Najaar 2017

Na jaren gezocht te hebben wat mijn aandeel in fotografie zou zijn, en dit nooit gevonden te hebben, belandde de camera voor een lange tijd in de kast. In 2017 zat ik inmiddels een tijdlang in een zware depressie. Uit pure wanhoop nam ik de camera terug vast in de hoop dat dit mij terug vreugde zou brengen. Tot op vandaag is dit de beste beslissing dat ik ooit maakte! 

Ik fotografeerde iedereen die maar wilde gefotografeerd worden. Mijn honger om mijn skills bij te schaven was onverzadigbaar. Ik verslond de ene online cursus na de andere. Ik leerde Photoshop en Lightroom door en door kennen. Ik leerde een visie omzetten in beeld. Ik wou weten wat de technische kant van heel het verhaal was. En vooral, ik zocht naar welke niche mijn hart sneller deed slaan!

2008-2009

Ik volgde een dagopleiding Fotografie in Antwerpen. Hier leerde ik de basis over hoe ik met een camera moest omgaan, de basisregels in compositie, studio-fotografie, technische camera, en ik ontwikkelde zelfs mijn foto's in de donkere kamer. NEWSFLASH: Ik was gebuisd en maakte mijn opleiding niet af! Je hebt helemaal geen diploma nodig om een goede fotograaf te worden...

2020

2020, het coronajaar. Het jaar dat ik een aantal weken werd thuis gezet van mijn werk, en de kans kreeg om nóg meer tijd te investeren in mijn business. Ik maakte een financieel plan voor de toekomst. Het jaar dat ik btw-plichtig werd.

 

In September 2020 stopte ik op mijn job. Tegen alle adviezen in van vrienden en familie, maakte ik de sprong naar Fulltime fotograaf. De derde beste beslissing! In November 2020 moest ik 6 maanden stoppen met fotograferen wegens een nieuwe lockdown. Geen erg, want ik had mijn financiële zekerheden ingebouwd en zat vier-vijf maanden vooruit volgeboekt. I survived zonder kleerscheuren en kreeg een aantal maanden de tijd om de dingen die ik op korte tijd fulltimer leerde, te gaan bijschaven: bepaalde processen automatiseren, en te outsourcen waar nodig. Een Godsgeschenk! Door het niet kunnen shooten, begon ik met het aanleggen van een wachtlijst.

Ondertussen begon ik meer en meer vraag te krijgen van andere fotografen hoe ik dit allemaal deed? Ik gaf mijn eerste 1-1 coachings en begeleidde reeds een aantal fotografen naar een betere business.

Ik sloot 2020 af met een omzet van nét geen 65.000 EUR

2011-2014

Ik volgde in avondonderwijs een Graduaat Accountancy-Fiscaliteit, en vond een job als Finance Consultant. Nu bekeken zijn dit mijn grootste fundamenten die ik meekreeg om een business te runnen.

2021

Ik maakte in mijn eenmanszaak te veel winst, en was het fiscaal interessanter om een BV(BA) op te richten. Dit deed ik in Januari 2021. Vanaf dan was ik een Vennootschap, en speelde ik mee met de grote jongens. 

Maar niet alleen dat, mijn wachtlijst werd langer en langer. Mijn agenda was volboekt. Aanvragen kwamen binnen als zoete broodjes.

November 2021 draait mijn zaak zo goed, dat ik mij een nieuwe wagen kon aanschaffen. Mijn Pride & Joy, voor mij de kers op de taart voor al mijn harde werk: Een Porsche Macan. Nooit gedacht dat ik ooit in staat zou zijn om zo'n auto te kunnen kopen.

Ik sloot 2021 af met een omzet van 110.000 EUR

2022

2022. Mijn business was thriving. Meer dan 460 mensen op mijn wachtlijst, en mijn agenda een jaar vooruit volgeboekt. Omzetten van €2500 tot wel €6500 per shoot werden ondertussen de norm. Werkzekerheid & financiële stabiliteit: Check! 

Dit jaar is het jaar dat ik 'Mastered by Ilke' opgericht heb. Ondertussen heb ik reeds tientallen fotografen 1-1 gecoacht, en zijn er verschillende hiervan die ook nu een booming business hebben. Niet enkel in boudoir, trouwens! 

In 2023 hervormde ik mijn wachtlijst. Vanaf het najaar ging ik werken met lanceringen en zou ik mijn agenda per half jaar openen. In september 2023 was dit de eerste keer. Op letterlijk 30 seconden, verkocht ik de 65 shoots!

Mijn omzet tikte de 200K omzet aan. Vanaf nu behoorde ik tot de "multiple six figure businesses".

2023

Waar ik het afgelopen jaar erg gefocust heb om mijn fotografie-business te stroomlijnen, automatiseren en organiseren, en daarnaast toch wel wat fotografen 1 op 1 heb kunnen coachen. Voel ik dat 2024 terug meer ruimte zal bieden om me weer meer te focussen op Mastered by Ilke! Ook hier heb ik grootse plannen.

Ik wil nog méér mensen kunnen helpen. Ik wil meer ambitieuze fotografen bij de hand nemen en begeleiden in de richting van een bloeiende en leuke zaak. Zowel 1:1, maar ik wil ook eindelijk werk maken van online cursussen. Ik wil al mijn know-how die ik de afgelopen jaren vergaard heb overdragen, en behoeden voor de valkuilen die ik gespot heb. Ik wil jou begeleiden naar een droomleven.

Are you ready for it?

2024

Let's Get
Social

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page